CAMPBELL CONTEMPORARY RANCH

A more contemporary aesthetic for a traditional ranch home

Campbell Contemporary Ranch

In yet another example of a ranch remodel/addition in which we filled in the front part of an “ell”, Julie and Gavin opted for a transitional style that leveraged the house’s existing roof lines while providing a more contemporary aesthetic in their new home.

The couple opted to place a “flex” room at the front of the house, a space that can be used variously as a home office, music room, and overnight guest room. A skylit central hallway connects the relocated front door to the remodeled family room, which retained an recently renovated kitchen while adding a new tray ceiling, lighting, and connection to the backyard.

The master suite and bedroom wing (containing two additional bedrooms) were also completely redone.

A family friend served as the builder and general contractor, continuing not only a childhood friendship but also a professional relationship established with the first kitchen remodel a few years prior.

 

  • Scope of Work:¬†Remodel of and addition to an existing 3 BR and 2 BA single family residence with 1,249.8 existing living S.F. and 512.5 existing garage S.F., totaling 1,762.3 S.F. on a 6,000 S.F. lot. A 636.9 S.F. addition of new living area will result in a 3 BR, 2.5 BA residence with 1,886.7 living S.F. totaling 2,399.2 S.F.
  • Project Year: 2015
  • Project Cost:¬†$200,001 – $500,000
  • Location: Campbell, CA

 

Photography by Mark Pinkerton, VI360 Photography

LIKE WHAT YOU SEE?

Contact us today to start designing the home of your dreams!

BEFORE

AFTER